Informatiebrief |Uitleg GezondheidsVerzekering

UITLEG GEZONDHEIDSVERZEKERING

11 GezondheidsRekening

Figuur 1 GezondheidsRekening

GEZONDHEIDSREKENING
1. De GezondheidsRekening vormt de kern van de GezondheidsVerzekering. Deze spreek je als eerste aan wanneer je kosten moet maken, zowel voor zorg uit het basispakket als voor natuurlijke geneeswijzen of overige zorg (paramedisch, mondzorg, enz.)
In deze GezondheidsRekening is ook het wettelijk eigen risico opgenomen. Deze vormt daardoor geen ongedekte financiële drempel bij het afnemen van zorg uit het basispakket.
2. Op je GezondheidsRekening stort je het eerste jaar €74 per maand. Dit geld is van jou. Er kan maximaal €888 op deze rekening staan.
3. Kosten tot €888:
Het bedrag dat je gebruikt vul je in het volgende jaar aan met hetzelfde bedrag. Gebruik je niets dan hoef je het volgende jaar niets aan te vullen. (figuur 2) Gebruik je €100, dan is de inleg in het volgende jaar €100. (figuur 3). Gebruik je €800, is je inleg het volgende jaar €800. (figuur 4)

 

12 Kosten 0 euro13 Kosten 100 euro14 Kosten 800 euro

Figuur 2 Kosten 1ste jaar 0                                                           Figuur 3 Kosten 1ste jaar €100                                                    Figuur 4 Kosten 1ste jaar €800

4. Kosten hoger dan €888:
Indien kosten hoger zijn dan €888 treedt het verzekeringsgedeelte in werking: met elkaar betalen we premie om dat risico af te dekken. (figuur 5)

17 PremiesFiguur 5 Verzekeringsgedeelte GezondheidsVerzekering

KOSTENDEKKING VAN DE VERZEKERING
1. Omdat de GezondheidsVerzekering binnen de regel- en wetgeving wordt gerealiseerd, zal er voor iedere verzekerde een overheidsbijdrage worden ontvangen vanuit het Zorgverzekeringsfonds. Dit fonds wordt gevuld vanuit de belastingen (inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet). De bijdrage ligt tussen de €0 en meer dan €100.000 per verzekerde.
2. Om de grote risico’s uit het basispakket af te kunnen dekken (kosten operaties e.d.) is er nog een premiebetaling nodig van €74 per volwassen verzekerde.
3. Voor het aanvullend pakket betaalt elke volwassen verzekerde een premie van €21 per maand.
4. Uit het aanvullend pakket wordt het volgende vergoed (zie lijst voor een volledig overzicht):
natuurlijke geneeswijzen 100% (inclusief voorgeschreven middelen) tot een plafond van €5.000;
overige aanvullende zorg (o.a. fysiotherapie en mondzorg) met een plafond van €250 per categorie.

TER INFORMATIE
Verzekering
Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
Therapeuten natuurlijke geneeswijzen
Voor cliënten is vooraf zichtbaar welke opleidingen iemand heeft gevolgd en waaruit de praktijkervaring bestaat. Dit zal op termijn worden aangevuld met ervaringen van leden van het GezondheidsCoöperatief Nederland.
De vereisten voor inschrijving in het GezondheidsVerzekering register: een KvK nummer, de wettelijk verplichte klachtenregeling en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

HOE WERKT DEZE OPZET?
Geen kosten
Maak je geen kosten dan neem je het bedrag dat op je GezondheidsRekening staat (€888) mee naar het volgende jaar.
> kosten in het tweede jaar alleen de premie van €95 per maand.

Kosten lager dan 888
Het bedrag dat je hebt gebruikt vul je het volgende jaar weer aan.
Voorbeeld: 200 gebruikt (basisverzekering / aanvullende zorg)
> inleg tweede jaar is 200 + premie van €95 per maand.

Kosten hoger dan 888
Wanneer de GezondheidsRekening leeg is, bijvoorbeeld door een acuut ongeval, (dure) operaties / behandelingen vanuit het basispakket en/of aanvullende zorg, worden deze vanuit het verzekeringsgedeelte betaald.
Voorbeeld: kosten 12.000
a) GezondheidsRekening: – €888 (inclusief wettelijk eigen risico);
b) via verzekering wordt de overige 11.112 betaald.
–> inleg tweede jaar is €888 + premie van €95 per maand.

VOORDELEN
Breedste keuzevrijheid
Van natuurlijke geneeswijzen tot reguliere zorg. Bovendien worden er geen therapeuten uitgesloten op basis van controle-vereisten. Daardoor kun je zelf een keuze maken welke behandelwijze en welke therapeut het beste bij je past. Eventueel op basis van aanvullende ervaringen en informatie van andere leden.
Voorspelbare maandlasten
Het wettelijk eigen risico is reeds gedekt in de GezondheidsRekening. De kosten kunnen meevallen, niet tegenvallen. Door de brede dekking is de kans groot dat de gewenste zorg gedekt wordt.
Transparantie
De GezondheidsVerzekering heeft een coöperatieve vorm. Dat betekent dat je naast het inzicht in de eigen geldstroom ook inzicht hebt in de totale geldstromen. Samen bepaal je waar winst voor wordt aangewend. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

GEZONDHEIDSCOÖPERATIEF NEDERLAND
De GezondheidsVerzekering in deze opzet wordt aangeboden aan de leden van het GezondheidsCoöperatief Nederland. Via het Gezondheids-Coöperatief is het voor leden mogelijk mee te denken en mee te doen.

Het GezondheidsCoöperatief wordt een online en offline community waar ervaringen en informatie op het gebied van gezond zijn, gedeeld kunnen worden. Verder biedt het GezondheidsCoöperatief twee andere producten aan haar leden:
Een eigen GezondheidsPagina, een digitale omgeving, waarin ieder de eigen ervaringen en informatie voor zichzelf kan bijhouden en eventueel kan delen met andere leden.
De Markt voor Gezondheid, een platform waarop leden-professionals hun profiel, aanbod, informatie en kennis kunnen delen én waarop leden met hen en onderling kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Hier is geen kader aanwezig zoals bij de Gezondheids-Verzekering. Iedere behandelwijze / therapeut heeft hier een plek om gevonden te worden door een lid met een vraag.

Door lid te worden word je mede-drager van een transitie in de gezondheidszorg en de zorgverzekeringswereld.

INFORMATIE
website: www.gezondheidscooperatief.nl
e-mailadres: info@gezondheidscooperatief.nl
FaceBook: www.facebook.com/GezondheidsCooperatiefNederland
Twitter: www.twitter.com/LiefdevoorLeven