Nieuwsbrief april |Ervaringsdag, WMO & Agenda

NIEUWSBRIEF

Beste mensen,

GezondheidsCoöperatief Nederland | Ervarings- en Ontmoetingsdag 30 mei a.s.
Het wordt een mooie Ervarings- en Ontmoetingsdag! Met Hans Moolenburgh, 90 jaar(!) en nog steeds actief om mensen te informeren hoe om te gaan met zaken die je gezondheid bedreigen en hoe je die problemen zelf kunt oplossen. En met Eric van Kleef die door zijn vele ervaringen in contact met anderen als o.a. klassiek homeopaat, zijn verdiepte visie op gezondheid met ons zal delen. En Purusha van de Graaf die dat zal doen vanuit zelfrealisatie en wat dat haar heeft gebracht. Daarnaast zijn er workshops zelf kruiden verwerken, stembevrijding en biodanza. Ook zullen er gesprekken ‘door leden voor leden’ zijn over keuzevrijheid, straling en voeding. Natuurlijk ook uitleg over het GCN en de GezondheidsVerzekering. Voor elk wat wils! Natuurlijk wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht: drinken, lunch en voor wie dat wil een pot-luck.
De dag (van 10-18/22u) vindt plaats in Olburgen (Gelderland), goed bereikbaar per openbaar vervoer (intercity station Dieren) en auto o.a. rijksweg A348. Het laatste stukje voor beiden is het (mooiste) pontje over de IJssel. Kom je uit de Achterhoek dan is dat pontje natuurlijk niet nodig.
De Ervarings- en Ontmoetingsdag kan ook nog de aanleiding zijn om in de omgeving te overnachten in een B&B, (rustige) camping of in een hotelletje. Mogelijkheden te over: Zutphen, Arnhem, de Posbank en de Hoge Veluwe liggen immers ‘om de hoek’.
De kosten voor deze dag zijn 17,50 Euro voor GCN-leden en 25 Euro voor niet leden. In de volgende nieuwsbrief zullen we het hele programma vermelden.

GezondheidsCoöperatief Nederland | Mensen in Verbinding
Hulp is niet meer vanzelfsprekend. Mocht je iets gaan mankeren dan word je afhankelijk van je medemens omdat professionals c.q. zorg onbetaalbaar is geworden. Met de huidige participatiemaatschappij en de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning ben je ook verplicht mantelzorg te verlenen voor je familieleden.


Ervaring Nancy Popp (lid ledenraad):
Vorig jaar, tussen kerst en oudjaar, overkwam het mij dat ik mijn broer in Spijkenisse moest ophalen om hem naar het ziekenhuis van Rotterdam te brengen en te halen. Ik woonde toen nog in Zutphen… Ook werd er van mij verwacht om mijn doodzieke vader te verzorgen die ook in Spijkenisse woont. Je bent dan bijna blij dat zo iemand dan snel overlijdt en dat kan toch niet de bedoeling zijn!
Bij een participatiemaatschappij had ik een heel ander beeld en geenszins een van dwang of verplichting maar echt participeren oftewel samen-werken/ samen-leven. Bij de ledenraad van het GCN ervaar ik vooral het belang om jezelf als vertrekpunt te nemen. Vandaar dat ik ook graag mijn ervaring met jullie wil delen. En daarmee ook kijken hoe ik het zelf eigenlijk zou willen:
Mijn beeld is een samenleving met gelijkgestemden en zo min mogelijk overheidsbemoeienis. Dit brengt je in een afhankelijkheidspositie. Ik wil zelf bepalen wie ik hulp biedt en anders om.


De vragen die we je graag zouden willen stellen zijn: ‘Wat zie je?’ ‘Wat wil je anders?’ ‘Wat wil je er aan doen?’ Misschien ontstaan er, door dit met elkaar te delen, verbindingen waardoor we die nieuwe samenleving gewoon gaan bouwen. Bouwen aan een medemenselijkheid waar jij en ik het vertrekpunt zijn. Reacties kunnen gestuurd worden naar: ledenraad@gezondheidscooperatief.nl.

GezondheidsCoöperatief Nederland
| Informatiebijeenkomsten
Op de website is een pagina (www.gezondheidscooperatief.nl/events) waar de evenementen die wij organiseren vermeld staan zoals de informatiebijeenkomsten waar het GCN en de GezondheidsVerzekering worden uitgelegd. Hieronder een klein overzicht:
– Vrijdag 24 april, 20.00u-22.00u in Leiden (‘de Lindewei’)
– Dinsdag 5 mei, 13.30u-16.00u in Zutphen (‘Huis van de Vrede’)
– Donderdag 7 mei, 20.00u-22.00u in Olburgen (oude pastorie)
– Dinsdag 12 mei, 20.00u-22.00u in Zutphen (GCN huiskamer)
– Zondag 7 juni, 14.00u-16.00u in Brummen (Bewustzijn Brummen)
– Donderdag 19 juni, 20.00u-22.00u in Zutphen (GCN huiskamer)
NB 1: Wil je ook zo’n informatieavond/middag organiseren? Dat kan! Fijn! Laat het ons weten: ledenraad@gezondheidscooperatief.nl en we nemen contact met je op.
NB 2: De GCN huiskamer is nu ook elke dinsdag van 13.30u tot 16.00u open: voor vragen, voor informatie, om nader kennis te maken, enz. Je bent van harte welkom! (op dinsdag 5 mei is de huiskamer niet open)

GezondheidsCoöperatief Nederland | Waarom ben ik lid geworden?
An Elisa Albers: Omdat ik graag uitga van zelfredzaamheid en ecologie en de holistische denkwijze me al voor een goed deel heb eigen gemaakt, voelde ik een onmiddelijke klik bij wat er over het GezondheidsCoöperatief is gepubliceerd: samen gaan voor een andere levenswijze die uitgaat van zelf kiezen, je eigen gezondheids pad lopen, zelf nadenken en je goed laten informeren over Alle mogelijkheden voor gezondheid, daar word ik enthousiast van. Nu ik een paar keer bij een avond en ledenvergadering ben geweest, merk ik dat het open contact, hartverbinding maken en steeds naar mezelf kijken hoe ik het voel, zie of zou willen, me blij maken. Ja dit is een coöperatief zonder macht spelletjes of politiek! Wel met een duidelijke visie. Wel  met een spirituele drive maar zonder poe haa.
Blij dat ik mee kan doen! Ook voor mijn persoonlijke pad!

Wil je ook jouw reden om lid te worden van het GCN delen? Graag! Je kunt die sturen naar ledenraad@gezondheidscooperatief.nl

Nog een fijne dag!
Indra, Jacqueline, Jan, Nancy, Rob & Robbert (leden ledenraad)