ONTSTAANSGESCHIEDENIS GEZONDHEIDSCOÖPERATIEF


Gezondheid

“In de ontstaansgeschiedenis van de GezondheidsVerzekering staat hoe voor ons, initiatiefnemers Purusha van de Graaf en Robbert Geelen, het ‘verzekerings-balletje is gaan rollen’. Je kunt daar ook lezen dat ik, Purusha er voor koos om op de wijze waar ik vertrouwen in had weer gezond te worden. Dat heeft niet alleen te maken met een verzekering maar ook met het vinden en zoeken van informatie, ervaringen en kennis. Dat was een hele puzzeltocht. Wat zou het geholpen hebben als ik bepaalde informatie of ervaringen van mensen eerder had gehoord en gelezen ...

Dat is de kracht van verbinden, van delen. Niet alleen in een acute situatie zoals bij een ongeluk of bij een ziekte, ook preventief is het van grote waarde. Dat heeft niets met geld te maken: gezondheid is onbetaalbaar.

Verder was het de uitdaging om een coöperatie te creëeren waarin de valkuil van ‘je moet gezond zijn’ of 'alleen mijn kijk op gezondheid maakt gezond' vermeden wordt. Voor ieder mens is er een andere weg om gezond te worden. Er zijn alleen al in Nederland ‘17 miljoen wegen die naar Rome leiden’."

Eigen keuze

"Hoe keuzevrijheid te waarborgen in een coöperatie waar zoveel verschillende wegen naar Rome zijn? Keuzevrijheid borgen zelfs als het GezondheidsCoöperatief uitgroeit naar bijvoorbeeld 1.000.000 leden? Vanuit onze ervaring met transformatieprocessen bij bedrijven en scholen, hebben wij gezien dat het allerbelangrijkste is, dat je vanuit je eigen inzicht vertrekt.* Je kunt niet voor iemand anders denken en beslissen want ieder mens heeft zijn eigen leven, zijn eigen (leer-)processen. Het enige wat je kunt doen is de ander ‘uitnodigen’.


Als beeldend kunstenares en bouwkundig ingenieur luisteren wij na de realisatie van een project altijd naar de ervaring van iemand die werkt, woont, verblijft in de wereld die wij creëren. Als iemand zegt ‘Ik voel mij thuis’ of ‘Het voelt als een warme jas’ of ‘Het voelt vertrouwd’ weten wij dat de uitnodiging is geslaagd. Dat is ook onze intentie bij het GezondheidsCoöperatief Nederland."

Dialoog

"De uitnodiging die het GezondheidsCoöperatief doet is om te (durven) vertrouwen op je eigen gevoel en door ervaringen, informatie en kennis jouw eigen proces te ondersteunen. Om, wanneer je dat zelf wilt, vanuit de dialoog met andere leden een breder perspectief te krijgen op de wijze hoe jij zelf gezond wilt worden en/of blijven. 


Onze ervaring bij het realiseren van deze ‘once in a lifetime experience’, GezondheidsCoöperatief Nederland, de GezondheidsVerzekering en de Pilot Gezondheid Fonds, is dat deze houding enorm veel waarde heeft. Voor ons zelf en daarmee ook voor de ander. Door dit inzicht en door te verbinden met mensen die hun passie, kennis, kunde en inzicht ook inzetten voor dit initiatief, zijn wij daar waar we nu staan: het is de juiste tijd dat een ieder zelf dat stukje oppakt dat hij/zij kan, te verbinden en daarmee de kracht te genereren waardoor de verandering werkelijkheid wordt. Ieder op zijn eigen tempo, stapje voor stapje. Samen zijn wij de verandering!”


* zie Waardengedragen Normen die de basis vormen van het GCN

NIEUWSBRIEF / INFORMATIEBRIEF


Alle leden ontvangen een nieuwsbrief. Ben je lid en ontvang je deze niet? Laat het ons weten en stuur een e-mail.


Mensen die niet lid zijn en wel op de hoogte worden gehouden, ontvangen onze informatiebrief. Wil je ook op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een e-mail met als onderwerp 'informatiebrief' dan wordt je e-mailadres toegevoegd aan onze verzendlijst.

GEZONDHEIDSCOÖPERATIEF NEDERLAND U.A.


Opgericht 6 januari 2012

Kamer van Koophandel nr. 23845082

ING rek. nr. NL25INGB0005212253

BTW nr. NL851118252B01

© GezondheidsCoöperatief Nederland 2017

FLYER DOWNLOADEN